Обща информация

Awards.BG представя за първи път пред българската аудитория Националните конкурси BEST DISCO & NIGHT CLUB OF THE YEAR BULGARIATM и BEST DJ OF THE YEAR BULGARIATM . Това ще бъдат наградите на нощния живот на България, които ще идентифицират най-талантливите български DJ-и и най-фамозните клубове и дискотеки в страната. Вотът е предоставен директно в ръцете на клубната публика от цялата страна. Конкурса BEST DJ OF THE YEAR BULGARIATM  има за цел да стимулира и подпомогне духовно и материално българските артисти и творци DJ-и, като излъчат най-добрите измежду тях и им дадат възможност да участват и работят в най-добрите български клубове и дискотеки. Конкурса BEST DISCO & NIGHT CLUB OF THE YEAR BULGARIATM  ще оцени и награди най-добрите клубове и дискотеки на България.

Всеки от конкурсите се провежда чрез директно допитване-гласуване от страна на интернет-потребителите. Тази форма е избрана умишлено, за да предотврати неудобствата, причинени от конкурси, обвързани с жури, което може да бъде обвинено в субективизъм и пристрастие или симпатия към определени участници. Автоматизирано компютърно преброяване изключва възможността от подобни подозрения от страна на когото и да било. Гласуването е технически стриктно ограничено по IP адрес и всеки участник може да гласува само веднъж от своя компютър. Всеки участник може да изпраща и своят глас чрез SMS-и като тук броят валидни SMS-и е ограничен до един SMS от една сим-карта.

Структурата на всеки от двата конкурса се състои от два етапа, последвани от гала церемония-награждаване на победителите.

Етап 1. – НОМИНАЦИИ

Всеки потребител може да даде своето предложение и да номинира няколко български DJ-и, който смята за свои фаворити в различни категории. По същата схема гласуващите дават своето предложение за любима дискотека и нощен клуб на територията на България. Конкурсите през 2010 година ще стартират с 1-ия си етап - номинации в средата на месец юни, след което номинирането щетрае три месеца – до средата на месец септември. Срок: 20.06. - 19.09.2010.

Етап 2. – ГЛАСУВАНЕ

Крайно гласуване за избиране на победител за всяка от категориите. Всяка една от категориите, и в двата конкурса, на този етап се свежда до 5 номинации, селектирани сред онези предложения, събрали най-много гласове. Етапът започва след приключване и отчитане на номинациите в средата на септември и продължава до средата на октомври. Срок: 20.09. - 18.10.2010 година.

Етап  3. – НАГРАЖДАВАНЕ

Гала церемония по награждаване на победителите в категориите в двата конкурса на 28.10.2010. На церемонията ще си дадат среща най-добрите и елитни имена от българския клубен живот в страната, най-популярните и обичани DJ-и, промоутъри, мениджъри и собственици на клубове и дискотеки, представители на брандове и продукти, съпътстващи неизменно премиум сегмента в дискотечния бизнес.Всеки от победителите ще си тръгне с подобаващи награди, осигурени от спонсори на
конкурсите, почетни грамоти и други премии и бонуси от страна на организатори и партньори. Гала-вечерта ще даде за пръв път у нас уникалния шанс за победителите в двете категории Best DJ и Best DJane да подгреят със собствени сетове гост DJ-звездата на вечерта. Втора опция за изява на наградените DJи в отделните категории е участие на ротационен принцип със собствен сет зад пулта във втора зала, в която да тече паралелно парти. Този допълнителен вариант е в зависимост от финансовите и технически възможности. В рамките на сценария на церемонията по награждаване ще бъдат включени и пърформанси на артисти.

Наградите за всеки победител са специална дизайнерска грамота в рамка, мини статуетка, интернет рекламен пакет от организаторите, други бонуси и награди според общия награден фонд, спонсори и бюджет на конкурсите. Предвидени са и много награди за интернет-потребителите, които гласуват, като по този начин се стимулира тяхното участие в кампанията. Всички спонсори на конкурсите могат също да добавят определени награди, които да достигнат пряко до такива интернет-потребители. Гласувайки, всеки потребител се съгласява изрично с Общите условия на конкурса. Неговият e-mail адрес ще участва в томбола, в която може да спечели награда, осигурена от организаторите, спонсорите или някои от участниците в конкурса.

Целевата аудитория на конкурсите:

•  Всички водещи български DJ-и, промоутъри, мениджъри и собственици на клубове, екипи на дружества, планиращи да открият клубове;
•  Управители, маркетинг и търговски директори, бранд мениджъри на фирми-спонсори / партньори на конкурсите;
•  Таргет-аудиторията от 18-40 години, която е активен участник в нощния живот, излиза всяка седмица по клубове, посещава редовно дискотеки и вечерни/нощни събития,следи внимателно за нови тенденции и продукти и се интересува от новости в лайфстайла,технологии и мода;
•  Активни интернет-потребители и участници в социални мрежи, които следят нощния живот чрез съобщения и новости в мрежата;
•  Редовни посетители на български интернет диско-портали;
•  Български медии и журналисти, които подкрепят и отразяват събитието.


Набирането на спонсори и медийни партньори за конкурсите е важна част от възможността въпросните събития да бъдат подготвени и проведени качествено и на високо ниво. Спонсорите могат да бъдат няколко, като всяка една категория от конкурсите позволява да бъде спонсорирана ексклузивно от един бранд. Още повече, че това може да се превърне в негова запазена територия при бъдещите конкурси.

Предлаганите спонсорски пакети са разпределени в три основни нива:

Платинен спонсор – VIP ниво и прерогативи.
Златен спонсор – междинно ниво на спонсорство с отлични параметри.
Сребърен спонсор – стартово спонсорско ниво.


Категории на конкурсите:

BEST  DISCO  &  NIGHT  CLUB  OF  THE  YEAR  BULGARIA  2010 TM   – категории

1. Best Club of the Year
2. Best New Club of the Year
3. Best Rock Club of the Year
4. Best Live Music Club of  the Year
5. Best Pop Folk Club of the Year
6. Best Summer Season Club of the Year
7. Best Winter Season Club of the Year
8. Best Club Design of the Year
9. Best Club PR / Manager of the Year
10. Best Club Chain of the Year


BEST  DJ  OF  THE  YEAR  BULGARIA  2010 TM  – категории

1. Best DJ of the Year
2. Best DJane of the Year
3. Best House / Progressive / Electro DJ of the Year
4. Best Techno / Trance / Minimal DJ of the Year
5. Best Retro DJ of the Year
6. Best R’n’B  Hip-Hop DJ of the Year
7  Best Pop Folk DJ of the Year
8  Best New DJ of  the Year
9  Best Karaoke DJ of the Year
10 Best International DJ of the Year
11 Best DJ Party of  the Year
12 Best Open Air  DJ Event of the Year
13 Best Bulgarian DJ Track of the Year
14 Best Bulgarian DJ Remix of the Year
15 Best DJ Radio Show of the Year
16 Best DJ Magazine of the Year
17 Best Bulgarian DJ Booking Agency
18 Best Bulgarian DJ Record Label
19 Best DJ  PR / Manager of the Year
20 Best DJ Promoter of the Year

BEST DISCO & NIGHT CLUB OF THE YEAR BULGARIATM  и  BEST DJ OF THE YEAR BULGARIATM  са запазени марки на ПВ на Република България.Общи Условия  |  За контакти